PROJECTEN

Hieronder vind je een oplijsting van lopende projecten die werden gerealiseerd door Erfgoed Noorderkempen of waarin we een actieve rol opnemen. Indien je meer info wenst over deze projecten, neem dan contact met ons op.

Museumnetwerk Noorderkempen – Het Museumnetwerk bundelt de krachten van alle lokale musea en collectiebeherende instellingen in de regio Noorderkempen.

Kempense Klaprozen – Op deze site krijgen de Kempense omgekomen militairen uit WO I een gezicht. Leerlingen van verschillende secundaire scholen uit de Kempen onderzochten de archieven en maken voor elke omgekomen militair een burgerlijke en militaire biografie. Het project loopt nog tot 2018.

‘Molen je mee?’ – Educatief pakket voor basisscholen dat je stap voor stap binnenloodst in de wondere wereld van de molen en zijn molenaar.

Inventaris Bouwkundig Erfgoed – Het lokaal (bouwkundig) erfgoed is opgenomen in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed. Momenteel actualiseren we voor de gemeenten van de IOED de bestaande gegevens uit deze inventaris en wordt een waarderingskader uitgewerkt voor een optimaal behoud in de toekomst.

Erfgoeddag – Elke eerste zondag na de paasvakantie vindt in Vlaanderen en Brussel de jaarlijkse Erfgoeddag plaats. Erfgoed Noorderkempen coördineert deze gebeurtenis voor onze regio, voert een uitgebreide promotiecampagne en ondersteunt de deelnemers op financieel en logistiek vlak. Vanaf eind maart vind je hier het programma voor onze regio.
Doe jij graag mee met je vereniging? Op onze poster vind je alle info in 1 oogopslag. Neem ook eens een kijkje in de inspiratiebrochure van FARO.

Nacht van het Kempens Erfgoed – De Nacht van het Kempens Erfgoed is een initiatief van de erfgoedcellen Kempens Karakter, k.ERF en Erfgoed Noorderkempen. Op de voorlaatste vrijdagavond van oktober zetten verschillende musea en verenigingen hun deuren open voor gratis lezingen, vertelavonden, demonstraties, rondleidingen en zoveel meer.
Het programma van 20 oktober 2017 vind je terug op www.nachtkempenserfgoed.be

Archiefbank Kempen – Archiefbank Kempen bevat een overzicht van de archieven en collecties die worden beheerd door zes gemeentelijke archiefdiensten uit de Antwerpse Kempen: Brecht, Geel, Herentals, Lier, Mol en Turnhout.

Erfgoedbank Noorderkempen – Op deze site vind je de digitale versies van oude foto’s en prentkaarten maar ook van oude films en geluidsopnames. Alle materiaal is afkomstig uit de diverse collecties in de Noorderkempen.