‘MOLEN JE MEE?’ – Educatief pakket basisschool

Wil je samen met je leerlingen de geheimen van de molen ontdekken? Dat kàn! Het educatief pakket ‘Molen je mee?‘ loodst je stap voor stap binnen in de wondere wereld van de molen en zijn molenaar.

Het lessenpakket is vooral gericht op leerlingen van de 2de graad van het basisonderwijs maar kan mits enkele aanpassingen ook gebruikt worden voor andere leerjaren. Het geheel is opgevat als een voorbereiding of verwerking van het bezoek aan de molen. Het is niet de bedoeling om het molenbezoek te vervangen door dit lessenpakket, beide vullen elkaar immers aan.

In de lerarenhandleiding wordt meermaals verwezen naar deze webpagina. Naast basisinfo zoals filmpjes, enz. bevat deze pagina heel wat links naar educatief materiaal waarmee je als leerkracht alle kanten uit kan. De opbouw van de webpagina is analoog aan deze van de werkmap.

Extra’s bij THEMAKAART 1: Energiebronnen en molentypes

‘MOLEN JE MEE?’ – Educatief pakket

Extra’s bij THEMAKAART 2: Wiekenstand en spreekwoorden

ALLERLEI LEUKS

Extra’s bij THEMAKAART 3: Techniek

BOEKENLIJST

Extra’s bij THEMAKAART 4: Het leven van de molenaar

EINDTERMEN

Extra’s bij THEMAKAART 5: Van grondstof tot eindproduct

LIJST MOLENS

Wil jij je leerlingen ook wegwijs maken in de molen maar heb je het educatief pakket nog niet ontvangen? Neem dan gerust even contact met ons op via info@erfgoednoorderkempen.be.