ERFGOEDDAG

Opgelet: Locatiewijziging! Omwille van de gure weersvoorspellingen zal de ambachtenmarkt ‘Meesterhanden’ niet doorgaan in de tuin van het Hofke van Chantraine, maar in Basisschool Salto (Pausenstraat 9, 2360 Oud-Turnhout), op een steenworp van het Hofke. Wij zorgen in elk geval voor goede bewegwijzering en een warme sfeer.

Erfgoeddag is dé feestdag voor het cultureel erfgoed. Elke eerste zondag na de paasvakantie zwaaien musea, erfgoedliefhebbers en verenigingen hun deuren open en presenteren trots het diverse erfgoed van hun streek. Samen pakken ze uit met een veelkleurige waaier aan gratis activiteiten rond een jaarlijks wisselend thema.

FARO, Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed is initiatiefnemer. Erfgoed Noorderkempen coördineert deze gebeurtenis voor onze regio, voert een uitgebreide promotiecampagne en ondersteunt de deelnemers op financieel en logistiek vlak.

‘HOE MAAKT U HET’ is het centrale thema van Erfgoeddag 2019. Kruis alvast zondag 28 april 2019 aan in je agenda!
Benieuwd naar het programma? Je vindt het HIER.
De papieren programmabrochure kun je ophalen bij toerismekantoren, bibliotheken, lokale handelaars,… HIER kun je de brochure downloaden.
Ook op onderstaande kaart vind je alle activiteiten uit onze regio terug.
Volg alles over Erfgoeddag ook mee via onze Facebookpagina.

Voor het Erfgoeddagprogramma in de regio Lille, Herentals, Lier, Heist-op-den-Berg verwijzen we je graag door naar de website van onze collega’s van erfgoedcel Kempens Karakter.
Voor de activiteiten in Geel, Mol, Laakdal en omgeving kun je terecht bij
erfgoedcel k.ERF.

Doe jij graag mee met je vereniging aan de volgende editie van Erfgoeddag? Neem dan contact op met onze collega Anneleen Van Lommel, zij helpt je graag verder. Inschrijven voor de volgende editie kan vanaf het najaar tot begin januari. 

Benieuwd naar de vorige edities? Een terugblik vind je hier: 20172018.