ERFGOEDDAG

Erfgoeddag is dé feestdag voor het cultureel erfgoed. Elke eerste zondag na de paasvakantie zwaaien musea, erfgoedliefhebbers en verenigingen hun deuren open en presenteren trots het diverse erfgoed van hun streek. Samen pakken ze uit met een veelkleurige waaier aan gratis activiteiten rond een jaarlijks wisselend thema.

FARO, Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed is initiatiefnemer. Erfgoed Noorderkempen coördineert deze gebeurtenis voor onze regio, voert een uitgebreide promotiecampagne en ondersteunt de deelnemers op financieel en logistiek vlak.

‘HOE MAAKT U HET’ is het centrale thema van Erfgoeddag 2019. Kruis alvast zondag 28 april 2019 aan in je agenda! Vanaf 28 maart wordt het programma bekend gemaakt. Volg alles over Erfgoeddag ook mee via onze Facebookpagina.

Doe jij graag mee met je vereniging aan de volgende editie van Erfgoeddag? Neem dan contact op met onze collega Anneleen Van Lommel, zij helpt je graag verder. Inschrijven voor de volgende editie kan vanaf het najaar tot begin januari. 

Benieuwd naar de vorige edities? Een terugblik vind je hier: 20172018.