Alles uit de kast

Tentoonstelling

“Alles uit de kast, archeologische vondsten uit Kasterlee”

Vanaf 24 november kan je in de bibliotheek niet enkel en alleen boeken raadplegen, je kan er dan ook de geschiedenis van Kasterlee, Lichtaart en Tielen ontdekken aan de hand van tal van archeologische vondsten!

Misschien heb je al gehoord van de ‘prehistorische urnenmakerij’ aan de Duivelskuil of de ‘Partisaensberg’ in de Hoge Rielen? Op de tentoonstelling kom je hierover alles te weten. Veel van de oude voorwerpen en verhalen erover verdwenen na hun ontdekking terug onder het stof en werden vergeten. De tentoonstelling “Alles uit de kast” zet ze weer in de kijker. Maar ook recente opgravingen komen aan bod zoals deze aan het nieuwe Ontmoetingscentrum of in Tielen aan de Spoorwegstraat.

Op enkele exclusieve momenten kan je niet alleen de tentoonstelling met een echte archeoloog als gids bezoeken, er wordt hieraan ook een archeologische wandeling gekoppeld. Samen met een gids wandel je zo’n 4,5 km door het verleden van “De Slapende Reus”. Je passeert onder meer langs een prehistorische grafheuvel, plaatsen waar scherven uit de tentoonstelling werden gevonden en andere merkwaardige plekken.

De combinatie van een bezoek aan de tentoonstelling en wandeling levert je zeker en vast een boeiende en actieve namiddag op! Alle info over deze momenten kan je hier terugvinden.

Praktisch:

Waar: Hoofdbibliotheek Kasterlee, Pastorijstraat 8, 2460 Kasterlee

Wanneer: 24 november 2018 tot en met 26 januari 2018

Tijdens de openingsuren van de bib en speciale evenementen

Opgraving van een graf uit de ijzertijd aan de Spoorwegstraat te Tielen

Vroeg middeleeuwse maalsteen uit opgraving aan de bib en ijzertijd pot van de Rulheide te Kasterlee