Ben of ken jij een kerststallenbouwer of -verzamelaar?

Hoewel Covid19 roet in het eten gooit voor heel wat gezelligheid, worden in veel gemeenten gelukkig nog de traditionele buitenkerststallen opgebouwd. Op die manier kun je toch nog – coronaproof natuurlijk – genieten van een gezellige kerstsfeer. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Enkele jaren geleden startten we met het in kaart brengen van alle kerststallen in de Kempen. Ondertussen zijn er al meer dan 100 buitenkerststallen verzameld op www.kempensekerststallen.be! Nu willen we graag nog een stapje verder gaan.
Wij doen een oproep naar bouwers en verzamelaars van miniatuurkerststallen. Ben jij hierdoor gepassioneerd? Kan je zeggen waarom en sinds wanneer?¬†Hoe bouw je zo’n miniatuurkerststal, hoeveel exemplaren verzamelde je al? Of ken je iemand die zich hiermee bezig houdt? Laat het ons weten. Wie weet krijg jij ook een plaatsje op onze site.

In tussentijd kun je genieten van de buitenkerststallen en lees je meer over hun geschiedenis op www.kempensekerststallen.be.