Erfgoed @Home: schrijvers gezocht

Op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 is het Erfgoeddag, met als thema ‘De Nacht’. Het wordt de 20ste editie: feest dus!

Dat het een mooi erfgoedweekend gaat worden, daar twijfelen we niet aan, maar in welke vorm, dat is nog wat koffiedik kijken… Gaan maatregelen rond afstand en hygiĆ«ne ervoor zorgen dat er minder activiteiten zijn, waaraan bovendien slechts een beperkt aantal bezoekers mag deelnemen? Die kans bestaat.

Maar niet getreurd: als het volk niet tot bij het erfgoed kan komen, dan brengen wij het erfgoed tot bij het volk! We gaan een boekje vullen met minstens 30 kort-maar-krachtige artikels over ‘nachtgerelateerd’ Kempens erfgoed in al zijn verschijningsvormen: receptjes, volksverhalen, foto’s uit de oude doos, collectiestukken, feesttradities,… Het boekje kan als een kalender aan de muur gehangen worden en telt af van eind maart tot het Erfgoeddagweekend. Op deze manier kan iedereen sowieso van thuis uit ontdekken hoe plezant Kempens erfgoed is. Deze kalender wordt een samenwerking tussen de 3 Kempense erfgoedcellen: Kempens Karakter, k.ERF en Erfgoed Noorderkempen.

OPROEP: Geef jij de kalender mee vorm?

Heb jij goesting en inspiratie om 1 van de 30 artikels voor de kalender te schrijven?
Stuur dan ten laatste 3 januari een e-mail naar info@erfgoednoorderkempen.be met daarin je idee samengevat in 1 zin.
Uit alle inzendingen maken wij een zo gevarieerd mogelijke selectie.
Uiterlijk 11 januari laten wij je weten of je je voorstel verder mag uitwerken voor de kalender.
Tegen 31 januari moeten alle artikels ingeleverd zijn zodat wij eindredactie kunnen doen en de kalender mooi kunnen laten vormgeven.

Heb jij nog vragen over Erfgoeddag?
Hier vind je meer informatie.
Of neem contact met ons op.