Nieuwe tent om buiten toch een beetje binnen te kunnen zijn

In deze coronatijden kun je niet voorzichtig genoeg zijn als organisator. De regels voor wat mag en niet mag veranderen om de haverklap. Wat je buiten mag is niet hetzelfde als binnen. Maar een grote tent die eigenlijk als een weerbestendig afdak kan dienen, waarvan alle zijkanten open kunnen worden gezet of naar keuze aan één kant open kan worden gelaten: dat bood ons inziens wel wat mogelijkheden. Op voorwaarde dat ze gemakkelijk opgezet kon worden en dat ze er een beetje goed uitzag. Omdat we alvast heel wat cursusdagen voorzagen voor ons project Collectieve Collectie, togen we aan het werk. Met een vectorieel bestandje in de juiste kleuren, lieten we een tentenbouwer een ontwerp maken op basis van de HEXA44 tent. Het resultaat kunt u momenteel gaan bewonderen in de voortuin van het Taxandria Museum in Turnhout. En het goeie is: u kunt ze bij ons ook ontlenen onder bepaalde voorwaarden.