Nacht van het Kempens Erfgoed – 23 en 24 oktober

Duik mee in de Kempen van vroeger en nu tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober 2020. Tussen valavond en middernacht ontdek je het bijzondere erfgoed van de Kempen tijdens workshops, vertellingen, expo’s en zoektochten.

Neem deel aan één van de meer dan 25 gratis activiteiten, georganiseerd door de gemeenten, lokale verenigingen, vrijwilligers, musea en archieven.

UPDATE Sinds de nieuwe maatregelen (aangekondigd op 16 okt 2020) zijn een aantal activiteiten helaas geannuleerd. Die vind je dus ook niet meer terug in het programma. Had je ingeschreven voor een geannuleerde activiteit? Dan krijg je een mailtje van de organisator.De activiteiten die wel nog op deze pagina staan, gaan vooralsnog door. We raden je aan om deze pagina te dubbelchecken op de dag van de activiteit.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is NKE-los9.1-edited-1.png

De deelnemende gemeenten zijn Arendonk, Baarle-Hertog, Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Lier, Lille, Merksplas, Nijlen, Olen, Oud-Turnhout, Putte en Turnhout.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is NKE-los7-edited.png

Actieve erfgoedbelevers komen aan hun trekken op spannende avondwandelingen, kampvuurvertellingen en zoektochten. Andere activiteiten lieten zich inspireren door ‘Dag van de Stilte’ (25 oktober) en maken de verbinding tussen erfgoed, rust en stilte. 

Een gevarieerd aanbod voor jong en oud dus! Bekijk het volledige programma op www.nachtkempenserfgoed.be 


Veiligheidsmaatregelen

De activiteiten houden rekening met de geldende veiligheidsmaatregelen en werken met inschrijven of beperkte capaciteit. Je vindt alle praktische info terug per activiteit op www.nachtkempenserfgoed.be 


Partners

Nacht van het Kempens Erfgoed is een initiatief van Kempens Karakter en Erfgoed Noorderkempen, twee intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die het lokale erfgoed bewaren en in de kijker te zetten.