Is dit het mooiste huis dat Jos Verschoren ontwierp?

In de Renier Sniedersstraat 11 in Turnhout bevindt zich nog een pareltje naar de hand van Jos Verschoren. Afgezien van de wijzigingen aan het raam op de gelijkvloerse verdieping lijkt alles van de oorspronkelijke gevel bewaard te zijn. Ook hier zien we duidelijk de invloed van de art nouveau op dit ontwerp. Kijk maar naar de gebogen lijnen van de erker, de hoefijzerboog en de sgrafitti boven de deur en vensters. Zou dit volgens jullie de mooiste woning van Jos Verschoren kunnen zijn? Vergelijk het zelf met de huizen in de vorige posts over Jos Verschoren!

In andere blogposts werden al verschillende huizen besproken waarmee je dit huis in de Renier Sniedersstraat kan vergelijken! Neem zelf een kijkje naar: de Herentalsstraat 12 of de Patersstraat 51!

Patersstraat 55
Helemaal rechts zien we de oorspronkelijke gevel van het pand in de Herentalsstraat 12.