Frans Verschoren, de broer van Jos

Het gezin Verschoren

Joanna Catharina Van Dun en Petrus Fransiscus Ludovicus Verschoren woonden in Sint-Kathelijne Waver toen ze hun eerste kind kregen. Dit kind noemden ze Frans Verschoren. Na de geboorte van Frans verhuisde het jonge gezin naar Turnhout. Daar openden ze in de toenmalige Hofstraat, nu de Renier Sniedersstraat, een café.

Uiteindelijk zou het koppel in totaal negen kinderen krijgen. Jos Verschoren was vijfde in rij.

Frans Verschoren

Toen Frans Verschoren opgroeide, werd hij na zijn studies leerkracht aan de normaalschool in Lier. Daarnaast bouwde hij ook een carrière als schrijver uit. De Vlaamse schrijver en dichter Felix Timmermans was één van zijn leerlingen in Lier. Nadat Felix Timmermans was afgestudeerd, bouwde hij en Frans een vriendschap uit.

Portretfoto van Frans Verschoren (Collectie Stadsarchief Turnhout foto 03894_01