De deur van Jos Verschoren

Op verschillende ontwerptekeningen van Jos Verschoren vinden we eenzelfde ontwerp voor een glazen deurgeheel terug. Typerend aan dat ontwerp is de cirkelvorm centraal in de deur. Op onderstaand bouwplan voor een huis in de Molenstraat te Turnhout zie je een tekening van zo’n deur. Hier werd het deurontwerp op een klassieke manier uitgewerkt. Dit kunnen we afleiden uit het gegeven dat Jos Verschoren naast de cirkelvorm hoofdzakelijk gebruik maakte van rechte lijnen.

In de chocolatier Puur in Turnhout (Sint Antoniusstraat 21) is er een oorspronkelijke glazen deur van Jos Verschoren bewaard en zichtbaar. Ga eens een kijkje nemen en laat weten wat je vindt van deze typerende Jos Verschoren deur! Het is een pareltje!

Stadsarchief Turnhout BOUW#1911/4888.
Een historische foto van de Sint-Antoniusstraat, waar Chocolatier Puur is gesitueerd.