Thuiswerkmodus – Jeroen – deel 2

Onze intergemeentelijk archivaris Jeroen strooit met indrukwekkende cijfers in deel 2 van zijn thuiswerkblog.

Groe(n)ten uit Balen! (2)

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik mezelf had verbannen naar de zolder om toch maar te kunnen thuiswerken en me af te zonderen van mijn twee kleuters. Dat lukte aardig en zo kon ik mijn voorbije weken voor Oud-Turnhout en Rijkevorsel verder werken aan de opmaak van de nieuwe mappenstructuren. 

Ondertussen volgde ik ook een online opleiding over het Serieregister, zowat de toegangspoort voor Digitaal Archief Vlaanderen. Normaal had deze opleiding doorgegaan in Brussel, maar Koen Dobbelaere van Team DAV bezorgde ons een fijn online alternatief. Tot de pauze althans, want net toen viel de elektriciteit uit in onze straat 🙁

Mijn twee kleuters zorgen, ondanks mijn verstopplaats op zolder, toch wel dikwijls voor afleiding, dus ben ik ook altijd blij als ik in deze tijd eens ter plaatse mag gaan. In Ravels maakte ik de archiefbewaarplaatsen weer in orde, na de grote opruimactie tijdens mijn vorige passage.

Vorige week was ik aan het werk in Kasterlee, waar ik opnieuw een vernietigingsronde had gepland, met toestemming van het Rijksarchief. Rekening houdend met de afstandsregels was het mogelijk om deze te laten doorgaan. Dertig rolcontainers van 240 liter en enkele palletten werden volgeladen, met dank aan de dienst omgeving en de technische dienst!

Deze week en volgende week ben ik in Vosselaar aan het werk (2 weken achter mekaar door een wissel met Beerse). Ook hier had ik een grote opruimactie gepland, met toelating van rijksarchivaris Michel Oosterbosch, en gelukkig kon ook deze planning doorgaan. Samen met Tom (stafmedewerker) werd maandag de voorbereiding gemaakt en vandaag laadde ik samen met Bart (technische dienst) bijna 1000 dozen op palletten. Helaas heeft de archiefkelder in Vosselaar geen lift, maar dat resulteerde wel in een stevige wandeling van meer dan 18000 stappen/13 km!

Over sportief zijn gesproken, ondanks de coronaperiode heb ik gisteren mijn 20 000ste kilometer afgelegd qua woon/werkverkeer sinds juli 2018. Om dat te vieren reed ik met mijn koersfiets naar Vosselaar, ik rij heus niet enkel elektrisch 😉

Tot de volgende blog en groetjes van de vliegende archivaris,

Jeroen