Aster Berkhof. 100 jaar nieuwsgierigheid De LANGVERWACHTE BIOGRAFIE IS UIT

Aster Berkhof werd op 18 juni 1920 geboren in Sint-Jozef Rijkevorsel en naar aanleiding van zijn aanstaande 100ste verjaardag, verscheen de langverwachte biografie over Vlaanderens meest gelezen auteur, Aster Berkhof 100 jaar nieuwsgierigheid.

Karel Michielsen, voormalig bibliothecaris in de openbare bibliotheken van Baarle-Hertog-Nassau, Merksplas, Beerse, Rijkevorsel en Vorselaar, maakte een selectie van bijzondere foto’s en unieke documenten. Ze voeren de lezer mee doorheen een rijkgevulde carrière waarbij tal van bekende en minder bekende facetten van Berkhofs leven worden toegelicht.

Veertig jaar lang was Berkhof de meest ontleende auteur in de Vlaamse openbare bibliotheken. Als geen ander slaagde Berkhof erin alle geledingen van de Vlaamse bevolking aan het lezen te krijgen. Hij schreef pure ontspanningsboeken, jeugdboeken, misdaadverhalen en literaire romans. Van zijn 101 boeken vielen vooral Veel geluk professor, Paavo de Lap, Als een wolf in de wildernis, de priestertrilogie Het leven op aarde, Het huis van mama Pondo, de trilogie De kroniek van Hogelinden, Amanda, Mandra Gorres, Donnadieu en Octopus Dei op.

Aster Berkhof. 100 jaar nieuwsgierigheid is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089248282. Prijs € 24,99.

Te verkrijgen bij uw plaatselijke boekhandel – https://www.boek.be/boekhandels