Stadsarchief gaat door! – Deel 4

In deze onzekere tijden, met een overvloed aan gedwongen vrije tijd, gaat het stadsarchief van Turnhout door met het digitaliseren van archieven. Om diegenen met interesse in lokale geschiedenis wat aangenaam tijdverdrijf te bieden, zal het stadsarchief de komende tijd op quasi dagelijkse basis interessante dossiers uit het archief inscannen én ontsluiten via Erfgoedbank Noorderkempen. De beschrijving van het archief, de volledige omvang, de archiefvormer, … vind je steeds op Archiefbank Kempen.

Vandaag deel 4: Dossier inzake de toekenning van eretekens voor moed en zelfopoffering naar aanleiding van een zwaar busongeval op 14 juli 1935 aan Brug 1. Uit het deelarchief “Feesten en ontvangsten” van de Stad Turnhout. Dit dossier bevat heel wat krantenknipsels over het ongeval. Meer info over dit archief vind je hier.