Stadsarchief gaat door! – Deel 3

In deze onzekere tijden, met een overvloed aan gedwongen vrije tijd, gaat het stadsarchief van Turnhout door met het digitaliseren van archieven. Om diegenen met interesse in lokale geschiedenis wat aangenaam tijdverdrijf te bieden, zal het stadsarchief de komende tijd op quasi dagelijkse basis interessante dossiers uit het archief inscannen én ontsluiten via Erfgoedbank Noorderkempen. De beschrijving van het archief, de volledige omvang, de archiefvormer, … vind je steeds op Archiefbank Kempen.

Vandaag deel 3: Van december 1848 tot februari 1849 werd ook Turnhout getroffen door de cholera. De zieken werden thuis verzorgd maar ook in het “gasthuis” in de Gasthuisstraat. Het stadsbestuur zette extra arbeiders aan het werk om de stad proper te houden. Vergeten we niet dat er in die tijd nog geen riolering en geen waterleiding was! Meer info over dit archief vind je hier.