Thuiswerkmodus – Stijn

De lockdownmodus begint ten huize Marinus ondertussen te wennen: de dochters hebben vandaag zelfs beslist om vrijwillig in quarantaine te gaan (lees: 24 uur op hun kamer op een rantsoen van speelgoed, tablets, chips, cola, snoep en gelukkig af en toe een stukje fruit of een deftige maaltijd – een ideetje dat ze opdeden bij een ‘influencer’ op Youtube). We schrijven nu 21u, slaaptijd, en ze houden het al vol sinds 11u30! Een onverhoopt succes en ze blijven enthousiast!

Daardoor kan ik zelf gelukkig eens goed doorwerken: de laatste loodjes aan ons beleidsplan en heel wat mailtjes en taken die de laatste weken – ook door dat vermaledijde beleidsplan – aan de kant werden geschoven. En waar doen we dat? Afwisselend vanuit de zetel of het bed (afhankelijk van waar de kinderen spelen) met de laptop op de schoot. Niet zo ergonomisch, toegegeven, maar wel heel gezellig.

Tussendoor kunnen we gelukkig nog even genieten van onze grote tuin (dat eekhoornvoederhuisje blijkt dus toch te werken!) of een korte wandeling langs de vaart (alleen voor alle duidelijkheid). Op die manier is het thuiswerken voorlopig nog draaglijk.

Zorg goed voor jezelf en de mensen in je omgeving!