Stadsarchief gaat door! – Deel 1

In deze onzekere tijden, met een overvloed aan gedwongen vrije tijd, gaat het stadsarchief van Turnhout door met het digitaliseren van archieven. Om diegenen met interesse in lokale geschiedenis wat aangenaam tijdverdrijf te bieden, zal het stadsarchief de komende tijd op quasi dagelijkse basis interessante dossiers uit het archief inscannen én ontsluiten via Erfgoedbank Noorderkempen. De beschrijving van het archief, de volledige omvang, de archiefvormer, … vind je steeds op Archiefbank Kempen.

Vandaag deel 1: De verpachting van standplaatsen op de augustuskermis en wijkkermissen van Turnhout in 1911-1913. Dit is het oudste dossier dat wordt bewaard in het modern archief over de verpachting van de jaarlijkse augustuskermis. Hier vind je meer info over dit archief.