Daar zijn de kerststallen weer!

Zoals elk jaar verrijzen in deze periode in bijna alle Kempense gemeenten weer die prachtige kerststallen, vaak geïnspireerd op oude Kempense hoeves of schuren en gebouwd met authentieke recuperatiematerialen. Eén van de mooiste kerststallen, die van Merksplas, was zelfs onderwerp van een nieuwsitem op lokale zender RTV (bekijk het onderaan deze pagina)!

En in het Laatste Nieuws werd aandacht besteed aan de kerststal van Zondereigen. Deze brandde in de nacht van 31 december 2018 bijna helemaal uit door een verdwaalde vuurpijl, maar dankzij de inzet van talrijke vrijwilligers pronkt de kerststal dit jaar al opnieuw in volle glorie.

In heel wat gemeenten organiseert men de komende weken bewegwijzerde kerstwandelingen. Wil je graag meer info over de kerststallen die je onderweg tegenkomt? Neem dan zeker een kijkje op www.kempensekerststallen.be. Ondertussen verzamelden we op deze website al bijna 80 buitenkerststallen, verspreid over de hele Kempen!