Volksfeest randweg Baarle

Op zaterdag 7 september 2019 houden de gemeenten Baarle-Nassau, Baarle-Hertog en Cultureel Centrum Baarle een groot volksfeest om de opening van de randweg rond de gemeenten te vieren. Het uitgebreide feestprogramma loopt van 10:00 tot 17:00 uur waarbij en deel van de randweg wordt afgesloten. Ook Erfgoed Noorderkempen zal er zijn! Details over het programma kan u hier terugvinden.

Onze archeologen hebben voor de gemeente Baarle-Hertog de afgelopen jaren op het traject van de randweg de archeologische opgravingen van de studiebureau’s ADC , BAAC en RAAP opgevolgd. Samen met archeoloog Jos van der Weerden (BAAC) geven we tijdens het volksfeest graag wat extra uitleg over de resultaten van dit onderzoek. Er zal een mini pop-up tentoonstelling te zien zijn met enkele vondsten en fotomateriaal van tijdens de opgravingen.

Ook de heemkundige kring Amalia van Solms heeft die dag een standje. U kunt er voor een vriendenprijsje de ‘Van Wirskaantes‘ meenemen die enkele jaren geleden verschenen, met artikelen over de eerste resultaten van het archeologisch onderzoek. Het uitgebreide eindverslag van het archeologisch onderzoek wordt op het eind van het jaar verwacht.

Alle details en info: Volksfeest 7 september 2019

Grenssporen © ADC/BAAC/RAAP