Oproep: Stel je kandidaat voor de onroerend erfgoed adviesraad

Erfgoed Noorderkempen is momenteel op zoek naar kandidaat-leden voor de vernieuwing van de  Intergemeentelijke Onroerend Erfgoed Adviesraad (IOE-A).

Voor deze raad zijn we niet enkel op zoek naar geëngageerde burgers die woonachtig zijn in de aangesloten gemeenten, maar ook naar regionale erfgoedactoren en deskundigen! Ben je actief bij een erfgoedvereniging in onze regio en weet je veel af van het erfgoed in en om jouw gemeente? Of heb je als deskundige voeling met archeologisch, bouwkundig of landschappelijk erfgoed? Dan ben je wellicht de geknipte kandidaat!

Eind 2016 richtten de erkende onroerenderfgoedgemeenten Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Oud-Turnhout, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar een regionale adviesraad op. Onroerend erfgoed is een belangrijke pijler in het beleid van deze gemeenten. Ze worden hierin ondersteund door de Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddienst (IOED) van Erfgoed Noorderkempen. De adviesraad adviseert de onroerenderfgoedgemeenten en de IOED bij de uitbouw van hun erfgoedbeleid. De samenstelling wordt begin 2020 vernieuwd.

Wie interesse heeft om lid te worden van deze adviesraad, kan zich tot 1 oktober 2019 kandidaat stellen. Alle voorwaarden en informatie over deze adviesraad zijn hier terug te vinden.

Heb je nog specifieke vragen? Contacteer onze erfgoedconsulenten!