VR-in-a-BOX 2.0

Na de succesvolle editie in Beerse zijn we afgelopen zaterdag gestart met VR-in-a-Box in de Turnhoutse Begijnhofkerk. De tweede editie is heel anders opgevat dan de eerste en maakt gebruik van draadloze VR-brilletjes (Oculus Quest). Alexander Kerkhof (Feathers on Wings) waarmee we verleden jaar de Begijnhoven tentoonstelling maakten, heeft de hele linker zijbeuk van de kerk nagebouwd tot een VR-belevingsparcours. Daarin kunnen bezoekers drie objecten bekijken (en zelfs vastpakken!) die verband houden met de geschiedenis van het Turnhoutse begijnhof en de begijnenbeweging. Bij ieder objecten uit de collectie van het Turnhoutse Begijnhofmuseum hoort ook een video waarin een actrice die vandaag op het begijnhof woont je toespreekt en de achtergrond toelicht.

Omdat het aantal VR-brilletjes beperkt is, vragen we wel om op voorhand te reserveren wanneer je deze nieuwe opstelling wil bezoeken:

  • Zondag 14 juli: vrij te bezoeken van 14u – 17u
  • Dinsdag 16 juli: groepsbezoeken – enkel op afspraak

Mailen naar: info <at> erfgoednoorderkempen.be