Lerend Netwerk Projectfinanciering Herita

Ben je op zoek naar financiering voor je project maar weet je niet waar te beginnen of wat de mogelijkheden zijn? Zit je projectfinanciering muurvast en heb je nood aan een duwtje in de rug?

In aanwezigheid van een aantal financieel experten (van PMV, KissKissBankBank en Emolife) en ervaringsdeskundigen uit de erfgoedsector, delen erfgoedzorgers en financiële professionals tijdens dit eerste Lerend Netwerk rond projectfinanciering hun kennis, tips en ervaringen.
Kom met jouw vraagstuk naar dit Lerend Netwerk, ga in gesprek en vertrek met ideeën en antwoorden die je toepast op je eigen financieringscase.

Voor wie is dit lerend netwerk?

Voor iedereen die wil starten met de financiering van een erfgoedproject.

Mensen die bezig zijn fondsen te werven voor een project, maar bij wie de fondsenwerving vastzit. Kortom: projecten die nood hebben aan frisse ideeën.

Programma

  • 9u15: Welkom met koffie
  • 9u45: Welkom door Herita en Kurt Van Camp (voorzitter vzw Fort Liezele, directeur De Steenschuit vzw)
  • 10u: Lezing Business Model Canvas en Financieringsmix door Bernard Fornovillle (Sociale Innovatiefabriek)
  • 11u: Intervisiegroepen
  • 12u30: Netwerklunch
  • 14u: Einde

Intervisiegroepen

Er zijn 3 intervisiegroepen over verschillende thema’s. Een intervisiegroep bestaat uit deelnemers, een moderator, een financieringsexpert en een ervaringsdeskundige uit de erfgoedsector. In de intervisiegroep is er tijd om je collega’s te leren kennen, vragen te stellen aan de expert en de ervaringsdeskundige en jouw eigen project voor te stellen.

Groep 1: een brede blik op (overheids)financiering

Financieringsexpert: Erwijn Vrijens – PMV
Ervaringsdeskundige: Leen Van de Weghe – Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei 2

In deze groep worden allerlei mogelijke overheidsgerelateerde financieringsmogelijkheden (van het onroerenderfgoeddecreet tot Europese en Vlaamse subsidies) besproken. Een expert van PMV geeft een kort overzicht en ervaringsdeskundige Leen Van de Weghe (Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei) getuigt vanuit de praktijk hoe het Regionaal Landschap en verschillende regionale erfgoedpartners gebruik maken van lokale, regionale en Europese subsidies voor lokale erfgoedprojecten. Laat het niet na om al je concrete vragen met de groep te delen en breng zelf ook je eigen ervaring in.

Deelnemen aan deze groep is interessant voor iedereen die meer wil halen uit bestaande overheidsmiddelen.

Groep 2: starten met crowdfunding

Financieringsexpert: Mathijs Van Marcke – KissKissBankBank
Ervaringsdeskundige: Koen De Vlieger-De Wilde van Kasteel d’Ursel

Deze groep bespreekt concrete good practices en do’s en don’ts om je projectfinanciering via je erfgoedgemeenschap op te halen. Expert Mathijs Van Marcke van KissKissBankBank, een online crowdfundingsplatform, begeleidt de opstart van crowdfundingsprojecten en is blij om jouw vragen te beantwoorden. Ervaringsdeskundige Koen De Vlieger-De Wilde van Kasteel d’Ursel deelt zijn ervaring vanuit succesvolle crowdfundingsprojecten.

Deelnemen aan deze groep is interessant voor iedereen die wil starten met crowdfunding

Groep 3: aanvullende financiering: tips en tricks

Financieringsexpert: Geert Dobbelaere – Emolife
Ervaringsdeskundige: Paul Lambrechts – vzw Heerlijkheid Heers

Deze groep deelt ervaringen en uitdagingen over kleine en grote projectfinancieringen. Heb je een concrete vraag of weet je niet hoe je de financiering van je project naar een hoger niveau kan tillen? Expert Geert Dobbelaere van Emolife, Paul Lambrechts van vzw Heers en alle aanwezige erfgoedcollega’s staan voor je klaar om mee te denken.

Deelnemen aan deze groep is interessant voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken om de projectfinanciering naar een hoger niveau te tillen

Praktisch

Het Lerend Netwerk vindt plaats in Fort Liezele in Puurs. Adres: Fortbaan 2, 2870 Puurs.

Deelnemen aan het Lerend Netwerk kost €20. Partners in het Netwerk Open Monumenten genieten korting bij hun inschrijving.

Inschrijven doe je via dit formulier