Van graan tot meel – erfgoeddag ’19

Waar mensen woonden, werd er gemalen, dat was al in de prehistorie zo. Fijngemalen granen zijn immers voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Tijdens doorlopende rondleidingen leer je van de gidsen alles over de lange geschiedenis van het molenambacht. Onder toeziend oog van de molenaar mag je proberen zelf een zeil te leggen op één van de wieken. En bij voldoende wind kan je een wonderlijke metamorfose volgen: harde tarwekorrels die in het kropgat tussen de zingende molenstenen verdwijnen om vervolgens als wit meel een zolder lager in de meelkist te verschijnen! Bij onze voorouders was dit dagelijkse realiteit, nu enkel nog uitzonderlijk te bezichtigen!


locatie: De Stenen Bergmolen, Looiweg 43, 2310 Rijkevorsel
Tijdstip: van 10u tot 17u
meer info via: cultuur@rijkevorsel.be en 03 340 00 52


  • Bekijk hier het volledige programma van Erfgoeddag in de Noorderkempen op een handige landkaart.
  • Raadpleeg hier alle activiteiten in Vlaanderen en Brussel.
  • Download hier de programmabrochure van de Noorderkempen, inclusief gratis duo-dagpas van De Lijn.