3 stijlen, 3 kunstenaars, 1 thema – erfgoeddag ’19

Heemkundige Kring Adriaen Ghys belicht het ontstaan en de evolutie van 3 x 14 uitzonderlijke kunstwerken
i.s.m. Gemeente Vosselaar

Drie verschillende kunstenaars beeldden in de 14 staties van de Kruisweg dezelfde onderdelen uit het lijdensverhaal van Jezus uit. Het atelier van Hendrik Peeters en Pierre Divoort, Simon Goossens en Remi Lens deden dit, geïnspireerd door de kunststroming van de tijd waarin ze leefden, op heel verschillende wijze. Het academisme van de 19de eeuw had immers plaats gemaakt voor modernisme en expressionisme in de 20ste eeuw.Tijdens de tentoonstelling worden de werken naast elkaar geplaatst en kan je de stijlen vergelijken. Verder worden de restauratieplannen voor de Kruisweg in de O.-L.-Vrouwekerk voorgesteld door doorlopende rondleidingen, infoborden en een presentatie.


locatie: Kerk O.-L.-Vrouw, Pastoor Woestenborghslaan, 2350 Vosselaar
tijdstip: van 13u tot 17u, zowel op zaterdag 27-4 als zondag 28-4
meer info via: frank.lescouhier@telenet.be


  • Bekijk hier het volledige programma van Erfgoeddag in de Noorderkempen op een handige landkaart.
  • Raadpleeg hier alle activiteiten in Vlaanderen en Brussel.
  • Download hier de programmabrochure van de Noorderkempen, inclusief gratis duo-dagpas van De Lijn.