werk-en-studiedag: de kerk buiten (de stad)

Op vrijdag 22 februari 2019 gaan AR-TUR en KU Leuven in de kerk van Den Hout in Beerse aan de slag rond de toekomst van de kerkgebouwen in buitengebied.

Naast de praktische en economische motieven van een herbestemming, willen ze kijken naar de architecturale kwaliteit, de mogelijkheden van de ruimte en de sociale relevantie van het kerkgebouw in dorp of regio.

Hoe pak je een transformatieproces aan? Wie neemt initiatief, hoe betrek je omwonenden, wat zijn de eerste stappen? Lezingen, casussen uit binnen- en buitenland, werksessies, gesprekken en een afsluitend netwerkmoment bieden je een schat aan informatie en inspiratie.

Voor alle info en tickets kun je hier terecht.

foto: Olmo Peeters
Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in Den Hout, Beerse, architect René van Steenbergen, 1968