Wandel door de archeologische geschiedenis van Kasterlee!

WANDEL DOOR DE GESCHIEDENIS VAN KASTERLEE!

In de hoofdbibliotheek van Kasterlee loopt momenteel de archeologische tentoonstelling ‘Alles uit de kast’. Je kan er de geschiedenis van Kasterlee, Lichtaart en Tielen ontdekken aan de hand van tal van archeologische vondsten. Ook op en rond de Kempense heuvelrug zijn er verschillende sites ontdekt! Misschien heb je al gehoord van de ‘prehistorische urnenmakerij’ aan de Duivelskuil of de Partisaensberg in de Hoge Rielen?

Op enkele exclusieve momenten kan je niet alleen de tentoonstelling met een echte archeoloog als gids bezoeken, er wordt hieraan ook een archeologische wandeling gekoppeld. Samen met een gids wandel je zo’n 4,5 km door het verleden van ‘De Slapende Reus’. Je passeert onder meer langs een prehistorische grafheuvel, plaatsen waar scherven uit de tentoonstelling werden gevonden en andere merkwaardige plekken.

De combinatie van een bezoek aan de tentoonstelling en wandeling levert je zeker en vast een boeiende en actieve namiddag op! Voor inwoners van de gemeente en liefhebbers van archeologie, natuur en erfgoed.

PRAKTISCH:

Data:

  • Zondag 6 januari 2019
  • Zaterdag 26 januari 2019

Inschrijven:

Inschrijven kan via het Toeristisch Infokantoor: toerisme@kasterlee.be, 014 84 85 19 of aan de balie. Inschrijven kan tot 11:00 de dag vóór de rondleiding. Graag naam + voornaam en de datum waarop je wenst deel te nemen doorgeven.

Prijs:

Gratis maar plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in!

Timing:

  • Start: 13:30
  • Einde: 16:30

Waar:

  • Start rondleiding: Hoofdbibliotheek Kasterlee, Pastorijstraat 8, 2460 Kasterlee
  • Start wandeling: Parking Hoge Rielen, Poort Oost, Ossegoor, 2460 Kasterlee

(afhankelijk van het aantal groepen wordt na inschrijving meegedeeld waar u eerst verwacht wordt)

Meer info over de tentoonstelling en de openingsuren, kan je hier terugvinden.