kempensekerststallen.be gaat online!

De (buiten)kerststal is al sinds het midden van de vorige eeuw een begrip in de Kempen. In de jaren ’70 en ’80 reisden tientallen autobussen door onze regio om bezoekers kennis te laten maken met deze mooie traditie. Wist je trouwens dat de kerststal van Kasterlee geldt als de oudste buitenkerststal van Vlaanderen, en dat het op toeval berust dat deze kerststal buiten gebouwd werd?

Deze, en andere interessante weetjes over de Kempense kerststallen, bundelden we op www.kempensekerststallen.be. Via een kaartje krijg je een mooi overzicht van waar alle kerststallen in ons werkingsgebied zich bevinden. Voor elke kerststal maakten we een fiche met een korte geschiedenis, de gebruikte materialen voor het bouwen van de kerststal en de beelden, extra activiteiten rondom de kerststal, leuke anekdotes, … Via QR-code kun je tijdens een bezoek aan de kerststal de info raadplegen op je smartphone. 

Benieuwd? Nog even geduld: op 21 december gaat www.kempensekerststallen.be online!