Concert Gregoriaans koor Psallentes op 13 december 20.15 uur in Turnhout

Psallentes brengt Gregoriaanse gezangen en andere polyfonie uit verschillende historische periodes. Volgens de muziekpers maken ze het oude repertoire ‘weer sexy’. Een uniek concert om niet te missen!

Het koor Psallentes en Turnhout hebben een nauwe band. In 2014 zong de groep nog het waardevol 16de eeuws koorboek in voor het Begijnhofmuseum. Nu keren ze terug naar het begijnhof in het kader van het feestjaar rond de 20-jarige Unesco-erkenning van de Vlaamse begijnhoven.

Dirigent Hendrik Vanden Abeele brengt samen met 8 zangeressen hulde aan het feest van de Sacramentsdag. De begijnenbeweging was heel toegewijd aan het Sacrament. De Sacramentsdag werd in het bisdom Luik vanaf 1246 gevierd (‘La Fête-Dieu’) en verspreidde zich daarna snel naar andere streken.

Uitvoering

artistieke directie: Hendrik Vanden Abeele
zang: Elisabeth Colson, Lieselot De Wilde, Rozelien Nys, Amélie Renglet, Marina Smolders, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel, Veerle Van Roosbroeck
Meer info.

Praktisch

Donderdag 13 december 2018 om 20.15 uur
Locatie: Begijnhofkerk (Heilig Kruiskerk)
Begijnhof Turnhout
Ticketverkoop via cultuurhuis de Warande: online, telefonisch 014 41 69 91 of aan de ticketbalie vanaf 10 uur.

In samenwerking met de Vlaamse overheid, Europees Erfgoedjaar, Vlaamse UNESCO Commissie, KU Leuven, Stad Turnhout, Archief & Musea Turnhout en Erfgoed Noorderkempen.