Bart Vosters (Heemkring Als Ice Can) is Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2018!

Na de heemkundige kring van Rijkevorsel, die met de expo ‘Alles uit de Kast’ laureaat was bij de Provinciale Erfgoedprijs, viel afgelopen weekend nog een heemkundige kring uit ons werkingsgebied in de prijzen. Bart Vosters, voorzitter van Heemkring ‘Als Ice Can’ uit Arendonk werd verkozen als Ambassadeur Heemkunde Vandaag.

‘De titel van Ambassadeur wordt uitgereikt aan een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of actie met, voor of door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen.

Bart Vosters zorgde binnen ‘Als Ice Can’ voor een nieuwe wind binnen het bestuur. Hij zorgde voor een uitbreiding en een verjonging van de bestuurders van de heemkundige kring en omarmde de hedendaagse communicatiekanalen. Kers op de taart was de volledige vernieuwing van het Heemmuseum. Het museum transformeerde van een klassiek heemkundig museum naar een museum met een duidelijk overzicht en indeling, een sterke huisstijl en innovatieve presentatietechnieken.