Congres ‘Verleden, heden en toekomst van de Vlaamse begijnhoven’ 12 t.e.m. 14 december 2018

Erfgoed Noorderkempen, Stad Turnhout, KU Leuven en projectpartners nodigen je graag uit voor het congres ‘Verleden, heden en toekomst van de Vlaamse begijnhoven’.

Gedurende drie dagen houden erfgoedexperten, academici, juristen, beheerders, bewoners,… dit unieke werelderfgoed tegen het licht en dit vanuit drie perspectieven:
-een cultuurhistorisch onderzoek (12 december)
-het beheer van een (wereld)erfgoedsite en de juridische aspecten (13 december),
-een reflectie over (nieuwe) erfgoedpraktijken en exploitatie (14 december).

Het congres vindt plaats in cultuurhuis de Warande in Turnhout. Je kan je inschrijven voor één of meerdere congresdagen. De deelnameprijs per dag bedraagt 25 euro. Tickets reserveren kan tot uiterlijk 5 december 2018.

Bekijk het programma.

Congresdag 12 december Congresdag 13 december Congresdag 14 december

Het congres kadert in een samenwerking rond het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en het feestjaar rond de 20-jarige erkenning van 13 Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed. Het congres wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid, het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed, de Vlaamse UNESCO Commissie in België, Archief & Musea Turnhout, Stad Turnhout, KU Leuven, Erfgoed Noorderkempen. De partners zijn FARO, Werkplaats Immaterieel Erfgoed, CRKC, OCMW Turnhout, Brepols Publishers, Vrienden van het Begijnhof van Turnhout.