Expo ‘Zo was het – Zo is het’ – 80 jaar kazerne Blairon, 20 jaar campus Blairon

Tachtig jaar geleden, in 1938, werd de eerste steen gelegd voor de bouw van de ‘kazerne Majoor Blairon’ in Turnhout. In 1939 namen de eerste militairen er hun intrek. Het duurde niet lang voor WO II uitbrak en de kazerne in handen viel van de Duitsers. Na de oorlog deed de kazerne tot in 1994 dienst als opleidings- en vormingscentrum voor dienstplichtigen. Toen de dienstplicht afgeschaft werd, kreeg het gebouw een herbestemming als Campus Blairon, een complex met vele kantoorruimtes waar door de jaren heen het Stadskantoor, verschillende bedrijven en scholen zich gevestigd hebben.

Tentoonstelling

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van opleidingscentrum nummer 3 zoals Kazerne Blairon ook wel genoemd werd? Wil je weten waaruit een opleiding tot milicien vroeger bestond? Ben je geïnteresseerd in het dagelijks leven van de dienstplichtigen? Alle antwoorden op deze vragen kun je vinden tijdens de tentoonstelling ‘Zo was het – Zo is het’. Heel wat authentieke voorwerpen en foto’s geven je een duidelijk beeld over de vroegere kazerne.

Waar? Campus Blairon – Cafetaria ‘De Korporaal’
Wanneer? van 2 tot 30 september, dagelijks geopend van 10 tot 16 u.
Toegang? Gratis
Info? www.ocnr3.be