Zomer in de Turnhoutse Musea

Als het aan de Turnhoutse musea ligt, hoeven we ons deze zomer zeker niet te vervelen!

Op zaterdag 30 juni opent in het Nationaal Museum van de SpeelkaartHocus Pocus Speelkaart, een expo als eerbetoon aan alle vingervlugge goochelaars die ons graag te slim af zijn en speelkaarten gebruiken om het onmogelijke te laten gebeuren. De expo toont getrukeerde objecten, speelkaarten, foto’s, oude affiches en beeldmateriaal. Je kan ook zelf enkele trucs uitproberen. Elke donderdag in juli en augustus is de toegang gratis.

Tijdens de zomervakantie richt het Taxandriamuseum twee keer een kantworkshop in. Zowel beginnelingen als meer ervaren kantklossers, jong en oud, zijn welkom om mee te doen. Bij mooi weer gaat de workshop in de prachtige tuin door. Deelname kost slechts 2€ voor een workshop van 2 namiddagen. Inschrijven kan via taxandriamuseum@turnhout.be
Elke dinsdag in de zomervakantie is je museumbezoek gratis.

Het Begijnhofmuseum is in juli en augustus elke woensdag gratis te bezoeken. Momenteel loopt er de expo ‘Ontmoeting & Contrast’ waarop hedendaagse kunst in dialoog gaat met de begijnhofcollectie. Kinderen kunnen er de hele vakantie deelnemen aan de Schattenzoektocht met VLIEG. Op 10 juli en 16 augustus vindt er de kinderworkshop ‘Begijntjes vieren feest‘ plaats.

Nog meer zomerse kinderactiviteiten in Turnhout vind je hier.