Vrijwilligers gezocht: word begijn (voor één dag) of loop mee in de Begijnhofprocessie

Zondag 16 september, tijdens de opening van het cultuurseizoen is er vanalles te beleven op het begijnhof van Turnhout. Die dag kom je opnieuw begijnen tegen in het begijnhof. Ze bakken hosties, geven les of verzorgen de kruidentuin. Het Begijnhofmuseum is nog op zoek naar vrijwilligsters die, verkleed als begijn, die dag mee willen figureren. Een groepje naaisters vervaardigt ook authentieke kleding voor alle begijnen. 
Graag meer weten? Je kan meer info vragen of je aanmelden als vrijwilligster via het Begijnhofmuseum (NM): T 014 42 12 48 of begijnhofmuseum@turnhout.be

Diezelfde zondag vindt ook de Heilig Kruisprocessie plaats op het begijnhof van Turnhout. Vorig jaar kon de processie niet doorgaan wegens de renovatiewerken in het begijnhof. Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden. De regionale zender RTV zal in opdracht van Erfgoed Noorderkempen de processie filmen. Ook neemt de Antwerpse bisschop Monsieur J. Bonny deel.
De processie kan dankzij de medewerking van heel wat vrijwilligers, van kinderen van de basisscholen tot koorleden en leden van Broederschappen, episodes uit het verleden van de kerk uitbeelden. Deze rondgang is echt een waardevol stukje Turnhouts erfgoed, dat zelfs teruggaat tot de 16de eeuw!
De organisatoren zijn nog op zoek naar kinderen en volwassenen die mee in de processie willen stappen. Meer info: Maria Cominotto, T 0475 93 58 89.
Op woensdag 12 september kunnen deelnemers een processiekleed passen tussen 13 en 16 uur en tussen 19 en 20 uur. Op zondag 16 september word je om 9.30 uur terug op het begijnhof verwacht (huisnummer 39B!). De processie start rond 10.30 uur, na de hoogmis van 9.30 uur.
De festiviteiten op 16 september in het begijnhof kaderen ook in het feestjaar rond 20 jaar erkenning van de Vlaamse begijnhoven als UNESCO Werelderfgoed.