Fotowedstrijd: Wiki Loves Heritage

Doe mee met Wiki loves Heritage en verhoog de online aanwezigheid, zichtbaarheid en hergebruik van erfgoed!

Wiki Loves Heritage is een fotowedstrijd van 15 juni tot en met 15 november 2018 in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Iedereen kan deelnemen door foto’s te maken van erfgoed in Vlaanderen en deze op te laden onder een vrije licentie op Wikimedia Commons. Alle erfgoed komt hiervoor in aanmerking, zowel onroerend als roerend erfgoed, immaterieel en maritiem erfgoed. Denk aan monumenten, een schilderij uit je favoriete museum of een processie bij jou in de buurt.

Door het gebruik van een vrije licentie vergroot de online aanwezigheid, zichtbaarheid en beschikbaarheid van erfgoed. Een vrije licentie wil namelijk zeggen dat de auteur expliciet toestemming geeft om zijn werk te kopiƫren, bewerken en te verspreiden. Dit zorgt er dan weer voor dat de beelden gebruikt kunnen worden op Wikipedia en daarbuiten.

Door deel te nemen verrijk je Wikipedia en maak je erfgoed zichtbaarder voor het publiek! De winnaars worden eind 2018 bekend gemaakt.

Deelnemen aan de fotowedstrijd kan hier.

Meer info vind je hier.