Geanimeerde wandeling: (Ont)spanning bij de Dodendraad!

De werkgroep Zondereigen  van de heemkundekring Amalia van Solms uit Baarle-Hertog-Nassau sluit de herdenking 100 jaar WOI af met een reeks geanimeerde wandelingen op zondag 3 juni 2018.

De wandelingen volgen een stukje van het oorspronkelijk traject van de Dodendraad, een elektrische draadversperring die de Duitsers tijdens de eerste wereldoorlog oprichtten om de grens met het neutrale Nederland hermetisch af te sluiten.

Op vier locaties brengen straattheatergezelschappen waargebeurde verhalen over de dodendraad. Op twee plaatsen spelen muziekgroepen bekende WOI-deuntjes uit verschillende landen.

De wandelafstand bedraagt 8 km een duurt ruim drie uur (inclusief de animatie) maar is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Om de twintig minuten vertrekt er een groep van ongeveer 25 personen met een begeleider. Op zes locaties geniet je van een animatie die 10 minuten duurt en waarna je verder stapt naar de volgende locatie.

Deze activiteit is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar herman.janssen@telenet.be. Vermeld je naam, het aantal deelnemers waarvoor je inschrijft en het vertrekuur van je voorkeur: 13.30 u, 13.20 u, 13.40 u, 14.00 u, 14.20 u, 14.40 u, 15.00 u. Mocht je favoriete vertrekuur volzet zijn, dan wordt een ander tijdstip voorgesteld. Bij inschrijving via e-mail ontvang je een bevestiging.

Aanmelden en vertrek gebeurt in de zaal achter café Schuttershof, Zondereigen 27, 2387 Baarle-Hertog.