Een zonovergoten Erfgoeddag 2018!

Bijna 3000 mensen genoten onder een (meestal) stralende hemel van de verschillende activiteiten tijdens Erfgoeddag in de Noorderkempen.
Bedankt aan alle vrijwilligers, verenigingen, musea en gemeenten voor alweer een echt erfgoedfeest!

Samen met de filmclubs Shot 79 (uit Oud-Turnhout) en de Arendonkse Videoclub maakten we een leuke aftermovie over deze editie van Erfgoeddag. Een terugblik:

Zeven gemeenten polsten in aanloop naar Erfgoeddag naar het favoriete erfgoed van hun inwoners. Bijna alle winnaars van deze ‘kies je erfgoed’-wedstrijd zijn reeds bekend: in Arendonk veroverde het Arendonks dialect de eerste plaats, in Beerse zowel het Nieuwjaarszingen als de Klein Velokeskoers, in Oud-Turnhout Het Schildershof, in Turnhout het Vennengebied, in Rijkevorsel de Stenen Bergmolen en in Ravels het oud gemeentehuis (Kaske).

Markeer ook de volgende editie van Erfgoeddag 2019 in je agenda: zondag 28 april 2019. Ambachten lopen als een rode draad door deze nieuwe editie met als thema ‘Hoe maakt u het’… Meer weten? Meedoen? Contacteer ons dan! Mail naar anneleen.vanlommel@erfgoednoorderkempen.be