Deelnemen aan Open Kerkendagen 2018?

In 2018 organiseert de Stichting Open Kerken voor de 11de keer hun ‘Open Kerkendagen‘. Op deze dagen willen ze het religieus erfgoed op een positieve manier in de kijker zetten. Deelnemers in heel België en het Groothertogdom Luxemburg openen deze dagen hun deuren voor het publiek en/of organiseren een evenement. 

Met het thema “Erfgoed met vele gezichten” willen ze het menselijke verhaal achter de stenen vertellen: de vele handen die doorheen de eeuwen het gebouw letterlijk en figuurlijk hebben gevormd, de gemeenschap die er samen komt om de sleutelmomenten in het leven te vieren, de levensverhalen van de patroonheiligen, de vele vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor het beheer en behoud van de kerken, de eeuwenoude rituelen en menselijke handelingen die een belangrijk deel uitmaken van dit bijzonder erfgoed maar we richten ook onze blik op de vele figuren en personages verwerkt in de kunstwerken van de kerk.

De mogelijke interpretaties en samenwerkingen zijn eindeloos.

Voor wie?
Elk gebedshuis kan meedoen aan de Open Kerkendagen, ook als het geen lid is van de Stichting Open Kerken.
Wat doe jij?
  • Je opent je gebedshuis ten minste op zaterdag of zondag van 10u tot 18u. Opgelet! Leden van Stichting Open Kerken die geen evenement organiseren zijn minstens open op zondag van 10u tot 18u.
  • Je zorgt ten minste voor een gastvrij onthaal.
  • Je organiseert liefst één (of meerdere) activiteit(en) die het religieus erfgoed op een positieve manier in het daglicht stellen en een breed publiek aanspreken. Deze activiteit past liefst in het voorgestelde thema.
  • Je gebruikt het promotiemateriaal dat de Stichting Open Kerken ter beschikking stelt (programmabrochures, affiches, banier, badges).
  • Je verspreidt de landkaartbrochures van de Stichting Open Kerken als promotie voor alle open en gastvrije kerken in België.
  • Je zorgt voor de lokale promotie van je activiteit(en)
Wat doen zij?
Stichting Open Kerken verzorgt de nationale promotie van de Open Kerken-dagen, onder meer met behulp van hun eigen website , hun mobiele website , een nationale programma-brochure en perscontacten.
Kostprijs?
De leden van de Stichting Open Kerken nemen gratis deel aan de Open Kerkendagen. Gebedshuizen die niet zijn aangesloten bij de Stichting, betalen een deelnamekost van 60 euro.
Inbegrepen in deze deelnamekost:
  • Vermelding van je activiteiten in de programmabrochure van de Open Kerkendagen, op de website en op de mobiele website.
  • Promotiemateriaal: programmabrochures, affiches, een banier voor alle nieuwe deelnemers, badges en brochures met alle open en gastvrije kerken in België
Wil je deelnemen met je gebedshuis?
Schrijf je dan in via www.openkerkendagen.be .  De inschrijvingen lopen nog tot 31 januari 2018.
Inspiratie en verdere info

Alvast enkele tips op je te helpen bij de voorbereidingen:

Wat doen wij?
Ook Erfgoed Noorderkempen wil je helpen als je beslist om deel te nemen. Zo kunnen wij ondermeer jullie activiteit mee helpen promoten via onze digitale kanalen en als je aan de voorwaarden voldoet kan je ook een projectsubsidie aanvragen bij ons. Neem gerust contact met ons op!