Contactdag CAG ‘Over de grenzen heen’

Op de jaarlijkse contactdag van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG) staat de enorme diversiteit en rijkdom centraal die het erfgoed van voeding, landbouw en ambachten kenmerken. We verkennen verhalen die zich situeren op de grens met andere domeinen zoals gastronomie, landschappen, monumenten, onderwijs, vakmanschap … We zoeken de raakvlakken tussen materieel en immaterieel, tussen roerend en onroerend erfgoed op.

In de voormiddag komen inspirerende initiatieven aan bod: van hagen vlechten over historische hoeves tot kruidenerfgoed. In de namiddag zetten interactieve workshops ons aan het denken over ICE en ethiek, collectie-reorganisatie en samenwerking rond erfgoededucatie. Dit alles levert niet alleen ‘food for thought’, maar ook concrete ideeën en inzichten om de volgende jaren samen mee aan de slag te gaan. Over de grenzen, over de muren heen! Als afsluiter is er een bezoek aan Stadsbrouwerij De Koninck.

Klik hier voor het volledige programma.

De contactdag vindt plaats op donderdag 18 mei in Theatercafé De Vrede, Vredestraat 16 Berchem.
Deelname kost 15€. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de webpagina van CAG.
Op deze pagina vind je nog meer praktische informatie.