Vorming: Hoe herdenkt u straks 75 jaar einde van WOII?

Hoewel de herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog alomtegenwoordig zijn, blijft ook de Tweede Wereldoorlog een essentieel ankerpunt in onze geschiedenis en herinnering.

Binnen drie jaar zal in heel wat steden en gemeenten 75 jaar bevrijding worden herdacht. Het moment is aangebroken om na te denken over welke activiteit u wenst te organiseren.

Om organisatoren, onderzoekers en erfgoedorganisaties inspiratie en nieuwe inzichten aan te reiken, organiseren FARO, CegeSoma (Rijksarchief), Heemkunde Vlaanderen en het Instituut voor Publieksgeschiedenis drie thematische cursussen.

Een gerenommeerd historicus zal het thema en de recentste historische inzichten toelichten. Daarna zal worden ingegaan op de bronnen die u kunt gebruiken, enkele mogelijke onderzoeksvragen en de partners die u kunt betrekken bij het uitwerken van een project. Daarbij brengen we enkele voorbeelden ter inspiratie van een lokaal of regionaal onderzoeksproject. Na de cursus willen de partners u graag verder begeleiden bij uw eigen project.

 

WANNEER: 29 april, 20 mei en 10 juni, telkens van 13 tot 16 uur

WAAR: CegeSoma, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel

PRIJS: 8 euro per cursus of 20 euro voor de hele reeks

INFO en INSCHRIJVEN: via deze link

 

Foto: Bevrijdingsstoet Meer, gehucht Vindt (Hoogstraten), 28-29 oktober 1945
bron: Erfgoedbank Hoogstraten