Vrijwilligers gezocht voor Kempense Klaprozen (groene vingers niet vereist)

Tijdens (en kort na) de Eerste Wereldoorlog kwamen er zo’n 210 soldaten om uit onze regio. Dat is bijna een eeuw geleden, maar deze ‘Kempense klaprozen‘ mogen nooit vergeten worden! Zo denken ook verschillende geschiedenisleerkrachten van de Kempense middelbare scholen er over. Sinds schooljaar 2013-2014 werken zij met hun leerlingen van het 5de en 6de middelbaar aan het opstellen van biografieën van de omgekomen soldaten en plaatsen ze deze op www.kempenseklaprozen.be. Daar kunnen hun foto’s en verhalen door iedereen geraadpleegd worden.

Om tegen 11 november 2018 alle biografieën klaar en online te hebben, zijn we nu op zoek naar enthousiaste helpende handen. Heb jij interesse voor de geschiedenis van de Kempen en / of WO1? Wil jij meewerken aan een uniek en waardevol erfgoedproject? Geniet jij van opzoekingswerk in archieven en op websites? Of voer je liever gegevens in een database in? Dan is één van deze vacatures misschien wel echt jouw ding!

Geïnteresseerden mogen contact opnemen met Anneleen.