Eerste oefening voor het Regionaal Onroerend Erfgoeddepot

In 2015 kregen stad Turnhout (TRAM 41) en Erfgoed Noorderkempen van minister Bourgeois de erkenning tot Regionaal Onroerend Erfgoeddepot. Dit depot neemt archeologische en bouwkundige elementen uit de regio in bewaring. Het erfgoeddepot wil ook een regionaal kenniscentrum zijn waar expertise over behoud en beheer rond cultureel en onroerend erfgoed wordt verzameld en gedeeld.

Het OED heeft nu een eerste case in aanvraag. Het gaat om een 19de-eeuws neogotisch brandglasraam met als thema O-L-Vrouw van de 7 Wee├źn/Smarten. Het glasraam is gevonden in een garagebox in Kasterlee. De herkomst is echter onbekend. Indien iemand meer info heeft over de herkomst, historische of wetenschappelijke waarde, horen we dat graag!

Contact: Karlien De Voecht, medewerker behoud en beheer TRAM41

brandglasraam1 brandglasraam2